Bel 010 273 2243

Nieuws

Yes Telecom biedt haar zakelijke klanten 4G mobiel internet waarmee tot 10x snellere internetsnelheden bereikt kunnen worden. De mobiele provider zag de afgelopen jaren een sterke stijging van 48 procent in het mobiele dataverbruik. Verwacht wordt dat deze stijging volgend jaar verder zal toenemen met 50 procent.

Voor gebruikers van het 4G netwerk wordt de maximaal beschikbare downloadsnelheid 50 Mbit/s en uploadsnelheid 25 Mbit/s beschikbaar gesteld zónder meerkosten. Yes Telecom stelt haar klanten hiermee in staat om nog beter mobiel te werken en zaken nog efficiënter te regelen via het nog betrouwbaarder en sneller mobiele 4G kwaliteitsnetwerk van KPN. Uniek aan de 4G introductie van Yes Telecom, is dat het bundeltegoed van alle Yes Online data-abonnementen maar liefst 3 maanden houdbaar én meeneembaar is. Dit gecombineerd met een hoog serviceniveau, afgestemd op de zakelijke klant.

De nieuwe 4G data-line up is vanaf heden beschikbaar bij de Business Partners van Yes Telecom. Om gebruik te maken van 4G heeft de klant een geschikte 4G smartphone, laptop, tablet, dongel of Wi-Fi router nodig. Yes Telecom klanten die een data-abonnement afsluiten, kunnen in de Randstad meteen gebruikmaken van 4G; bestaande klanten kunnen op verzoek over worden gezet op het nieuwe netwerk. De dekkingskaart op de website van Yes Telecom biedt een actueel overzicht van de dekkingsgebieden. Medio 2014 biedt Yes Telecom complete dekking binnen Nederland.

Een Duo kaart is een dubbele sim kaart, deze twee simkaarten zijn identiek aan elkaar. Je kunt ze in twee verschillende toestellen, of een toestel en b.v. Ipad c.q. tablet stoppen, waarbij je gebruik maakt van hetzelfde abonnement (met hetzelfde 06 nummer) in meerdere apparaten. Een van de apparaten moet altijd uit staan, anders verstoren de twee elkaar en zal je veel uitval of storing ervaren.
Het voordeel is dat je maar 1 abonnement nodig hebt, het nadeel is dat je b.v. geen data of spraak tegelijk kunt gebruiken. Indien je b.v. de kaart in een toestel en een autotelefoon stopt, betekent het ook altijd dat een van de twee moet uitstaan, anders kiest de kaart willekeurig, meestal waar hij het laatste gesprek op gevoerd heeft. Dit zou kunnen betekenen dat wanneer je in de auto een gesprek hebt gehad, je daarna de gesprekken mis loopt op kantoor, omdat deze gesprekken doorgevoerd worden naar de autotelefoon.
Een Dual toestel wil zeggen dat je twee verschillende simkaarten in één toestel kunt stoppen, dus twee verschillende abonnementen b.v. privé en zakelijk, met twee verschillende nummers. Het voordeel is dat je maar één toestel nodig hebt. Het nadeel is dat je altijd goed moet kijken met welk nummer je uitbelt, vanwege b.v. privé en zakelijk. Je moet echter wel opletten bij de aanschaf van een Dual sim toestel of deze met beide simkaarten gelijktijdig stand-by kan staan, want dit is echter niet altijd het geval.
Er zijn een aantal merken die Dual toestellen leveren, Samsung is daar één van.
Zo ook hier is een goed en eerlijk advies op zijn plaats. En daarom zijn er nog vak handelaren in de telecom.

Google heeft het voor zakelijke gebruikers mogelijk gemaakt om selectief apps te verwijderen van een smartphone. Daardoor hoeft niet het gehele toestel van de gebruiker worden gewist. Ook komen er aanvullende mogelijkheden voor selectieve wipes.

De nieuwe mogelijkheden werden door Google aangekondigd op zijn zakelijke weblog. Daarbij liet de internetgigant weten dat de nieuwe mogelijkheden alleen beschikbaar komen voor bedrijven die gebruikmaken van Google Apps. It-beheerders kunnen met de nieuwe mogelijkheden onder andere selectief apps van Android-smartphones die in het bedrijfsnetwerk zijn opgenomen wissen.

Reclames verleidelijk, dure toestellen gratis?!

Laat je niet verleiden door reclames met een voor jou idee mooi duur toestel! Waarom niet? Omdat de aanbiedingen meestal gekoppeld zijn aan een standaard abonnement. Wie zegt dat dit abonnement past bij jou verbruik ( belgedrag)? Je komt vaak bedrogen uit, omdat later blijkt dat je veel te weinig belminuten hebt ingekocht en het maandbedrag wat je werd voorgehouden, dus niet haalbaar is. Je ontvangt veel hogere facturen.
Andersom kan ook, je betaalt per maand veel te veel en de teveel ingekocht belminuten of beltegoed verdwijnen in de kas van de provider, want bij de meeste abonnementen mag je het tegoed niet mee meenemen. Ga niet uit van je maandbedrag, maar laat je goed adviseren op basis van je verbruik, dit kan d.m.v. een factuur in te leveren aan een adviseur. Die kan je adviseren op basis van het verbruik, met het door jou uitgekozen favoriete toestel.
Er zijn nog veel meer zaken die belangrijk zijn om tot een goede advies te komen, hoe worden de minuten nu berekend, binnen en buiten de bundel, hoe gaat dat straks? Allemaal zaken die meegenomen moeten worden in het advies. Je kunt vaak beter iets bij betalen voor je toestel, dan voor een hoog maandbedrag kiezen, doorgaans is dit een stuk voordeliger.

Voorkom die hoge rekening van de GSM operator!

De vakantietijd is weer aangebroken en vele van ons zullen lekker de zon gaan opzoeken in het buitenland. Een vakantie foto is snel op Facebook geplaatst, maar wees hier voorzichtig mee. Maak gebruik van de Wi-Fi in het hotel als daar de mogelijkheid voor is. Het is een bittere pil als u straks onderstaande tips niet heeft opgevolgd en u ineens een hoge telefonie rekening onder de neus geschoven krijgt. 

  • Zet de functie dataroaming alleen aan als je wilt internetten en zet hem daarna weer uit. Kijk bij instellingen in de telefoon. Bij de meeste telefoons staat dit standaard uit. Kijk anders in de handleiding van je telefoon hoe je deze functie uitzet.