Bel 010 273 2243

Nieuws

Google heeft het voor zakelijke gebruikers mogelijk gemaakt om selectief apps te verwijderen van een smartphone. Daardoor hoeft niet het gehele toestel van de gebruiker worden gewist. Ook komen er aanvullende mogelijkheden voor selectieve wipes.

De nieuwe mogelijkheden werden door Google aangekondigd op zijn zakelijke weblog. Daarbij liet de internetgigant weten dat de nieuwe mogelijkheden alleen beschikbaar komen voor bedrijven die gebruikmaken van Google Apps. It-beheerders kunnen met de nieuwe mogelijkheden onder andere selectief apps van Android-smartphones die in het bedrijfsnetwerk zijn opgenomen wissen.

 

Ook komt er de mogelijkheid om content op de sd-kaart die in de smartphone zit te wissen. Naast de nieuwe features voor selectieve remote wipe heeft Google ook de mogelijkheid aangebracht om via het adminpanel wifi-instellingen te configureren, om deze vervolgens naar Android-apparaten te sturen. Voor admins komt overigens een speciale app beschikbaar waarmee zij netwerkinstellingen aan kunnen passen via hun mobiele apparaat.

De nieuwe mogelijkheden zijn beschikbaar voor bedrijven die aangesloten zijn bij Google Apps for Business, Government of Education. Overigens heeft Google bekendgemaakt dat de nieuwe features ook gebruikt kunnen worden voor werknemers die een iOS-apparaat gebruiken en vereisen geen update van het besturingssysteem dat op de mobieltjes zelf draait.

Bron: Tweakers.net